ŠTA SVE TREBA DA BI SE IZNAJMIO AUTO

Koja su dokumenta potrebna, depozit, kilometraža, uslovi plaćanja, kazne, kradja, sudar i šteta,...

Dokumenta koja su potrebna da bi se iznajmio auto su lična karta ili pasoš i vozačka dozvola. Dokumenta moraju biti važeća i moraju se pokazati pri iznajmljivanju auta. Strani državljani i naši takodje ako imaju strana dokumenta mogu iznajmiti vozilo sa stranim dokumentima

Depozit je u većini agencija uslov kako bi se iznajmio auto, ali naravno za to smo mi tu da Vam obezbedimo najam bez depozita. Uslovi za depozit su različiti, većina agencija uzima od 100€, 200€ čak i 500€. Kako je u Srbiji slabo zastupljeno da agencija zaledi sredstva na kartici, depozit se u 90% slučajeva ostavlja u kešu, samim tim i posedovanje platne kartice nije uslov kako bi se auto iznajmio. Svaka agencija izdaje priznanicu za depozit.

Kilometražaje u većini agencija neograničena, ako pozovete nas sigurno ćemo Vam obezbediti neograničenu kilometražu, agencije gde je kilometraža neograničena na ugovoru ispisiju početno stanje kilometraže, ograničavaju kilometražu po najmu, tj. po danu. Uglavnom je dnevni limit 200 kilometara, svaki kilometar koji se pređe preko 200 plaća se izmedju 10-15 rsd.

Obavezno pročitajte ugovor o rentiranju.

Upoznajte se sa uslovima najma, pogledajte stanje rezrvoara, koje se gorivo koristi, proverite rezervni točak i ostale gume, obaveznu opremu...

Gorivo ne ulazi u cenu najma i ono pada na teret zakupca. Uglavnom se iznajmljuje sa punim rezervoarom, u svakom slučaju uzima se zatečeno stanje isto tako se i vraća.

Uslovi plaćanja - Ukoliko vozilo iznajmljujete kao fizicko lice, troskove najma i sve eventualne dodatne troškove možete platiti gotovinski ili kreditnom karticom. Pravna lica najam plaćaju preko tekućeg racuna.

Kazne za prekršaje počinjene tokom perioda najma su isključivo odgovornost zakupca.

Sudar i šteta - Odgovornost zakupca ako nema policijski zapisnik nesreće je 100%, ako poseduje policijski zapisnik a nije kriv, učešće zakupca u šteti je 0%, a ako poseduje zapisnik a kriv je učestvuje u šteti onoliko koliko je navedeno u ugovoru o najmu, to zavisi od agencije. Pri preuziumanju vozila obavezno pročitajte ugovor koji potpisujete, najmodavac mora navesti član vezan za načinjenu štetu. Svaka šteta na gumama, ispod vozila, kljucevima od vozila i alarmu NIJE POKRIVENA osiguranjem, i u slucaju gubitka ili štete zakupac placa 100% od cene.

U slucaju kradje vozila zakupac je dužan da plati 100% štetu, osim ako kradju prijavi lokalnoj policijskoj stanici i ako poseduje zvanicni policijski izveštaj, saobracajnu dozvolu i original kljuceve, platice zavisno od ugovora koji je potpisan sa agencijom pri preuzimanju vozila. Zakupac je dužan da uvek zakljuca vozilo i aktivira alarm (ako je ugradjen) kada je vozilo parkirano, a saobracajnu dozvolu da ne drži u vozilu.

Nije dozvoljena vožnja van puta, trkanje, reli, šlepovanje drugih vozila, pozajmica vozila trecem licu i striktno je zabranjena svaka vrsta zamene delova i bilo kakvog prepravljanja. Svaka zamena se tretira kao šteta koja ce biti naplacena zakupcu. U slucaju da zakupac vrati vozilo u ekstremno prljavom stanju, troškovi pranja ce se naplatiti zakupcu. Isto važi i za unutrašnjost vozila. Nije dozvoljeno obavljati kriminalne radnje.

rent a car beograd

Agencija Rent

Tražimo za Vas najam

Ukoliko Vam treba auto da iznajmite, pozovite nas! Garantujemo da su vozila tehnički ispravna, do 5 godina starosti, poseduju svu potrebnu opremu, kasko osigurana. Tu smo za Vas 24h/7.

Related Posts